2015. április 30., csütörtök

Gonoszság


Konzultáció a gonoszságról


Herényi Károly írása a Népszavában:

A nemzeti konzultáció Orbán legnagyobb pofátlansága. Vagy a Habonyé? Tulajdonképpen mindegy. Ha a vezér tényleg kíváncsi volna az ő népe véleményére, akkor népszavazást tartana, de azt a törvényeivel megtiltatta. Hogy is ne! Más számolja össze az eredményt? Nyavalyát! Nemzeti konzultálunk. Annak az az eredménye, amit mi akarunk. Na nem a vasárnapi zárva tartás ügyében, meg az autópálya díjak emeléséről, amivel bekerítették a fővárost, hanem idegenrendészeti, menekültügyi kérdésekben. Mert ahhoz minden magyar ért, nosza, hadd mondjon véleményt!

Erről az egész szörnyűségről 2004 december 5-ike jut eszembe. Igaz, az egy népszavazás volt. Arról szólt akarjuk-e egyszerűsítve honosítani a határon túli magyarjainkat? Világ szégyenére nem akartuk. Jól tudta ezt a kezdeményező, a Magyarok Világszövetségének rossz emlékű elnöke... ...Ugyanilyen aljasságra készül Orbán és Habony. Saját embertelenségüket készülnek az egész magyarságra kivetíteni. A menekültügyet a kérdésekben szankciókkal, büntetéssel összekötni - több mint hiba. Arról most szót se ejtsünk, hogy a legnagyobb politikai aljasság, a mindenkiben lakozó kettős-én rosszabbikát előhívni. Márpedig aki a büntetéssel, a megtorlással kapcsolatos kérdéseket teszi fel, a rosszabb-én együttműködésére apellál. Az ilyen attitűd lesújtó társadalmi hatásokkal járhat, már pedzi Orbán, hogy legközelebb akár nemzeti konzultációt lehetne tartani a halálbüntetés visszaállításának lehetőségéről, esetleg a kivégzési halálnemek társadalmi preferenciáiról is... 

...A nemzeti konzultáció a zsugorodó Fidesz hatalom kétségbeesett kísérlete a tömegek maga mögé állítására. A kérdésekre adott válaszokat az Orbán által kijelölteken kívül senki hitelesen nem ellenőrizheti. Borítékolható az eredmény. A tömegek vágyják, akarják az erőskezű vezető védelmező oltalmát a betolakodó nyomorultak ellen. Büszkén lobogtathatja Európa vezető politikusai előtt az eredményt: nem én vagyok ilyen zord lelkű, hanem a népem.
A nép faggatásával egy keresztény kormánynak különösen vigyáznia illene, vagy a Bibliát kellene többet forgatniuk. Annak egyik igen fontos részében Pilátus előtt felteszik a kérdést a népnek: kit feszítsenek meg? Krisztust, vagy Barabást? Az eredményt ismerjük. Ott is, akkor is, diadalmaskodott a rosszabbik "én". Most talán, egy keresztényibb kísérletbe fogva nem arról kéne faggatni a népeket, akarunk-e és hogyan segíteni a világ nyomorultjain? Nagy összegben fogadnék, hogy a magyarság elsöprő többsége a segítség mellett döntene. De ha Orbán és a nyugdíjasokat rugdosó Habony nem akar segíteni, akkor a népnek sem kell akarnia azt.
Erről szól a nemzeti konzultáció, így tessenek válaszolgatni!

Válogatás a 444.hu hasonló tárgyú cikkének véleményeiből:
Fel kellene szólítani a kormányt, hogy a nemzeti konzultációt célszerűségi okokból 3 rétegű illatos puha papírra nyomtassák.

A tiltott határátlépés nem bűncselekmény. A menedékkérőknek 
gyakorlatilag mindegyike »illegális határátlépő«. Az volt a kétszázezer 
magyar is 1956-ban, és ők nem börtönt, hanem lehetőséget kaptak.

egyébként nem mindegy, milyenek a kérdések, az eredmény úgyis az lesz, amit a "zárt rendszerű" feldolgozásban összeszámolnak...

Drága feleim! Itt a ki tudja legközelebb mikor adódó alkalom, hogy ezt az orbitális faszságot-nemzeti "átbaszlak hülye állampolgár" kérdőívet igazi, véleménynyilvánító kvázi népszavazássá fordítsuk!!!! Azaz, minden rendszerkritikus és kritikus tömegbe tartozó üzenjen ennek a hazaáruló Putyin-pincsi kormánynak úgy, hogy értsék: az ország nem kér belőlük. Szóval, az ívet nem kidobni kell, hanem átírva visszaküldeni a feladónak!!!!

A megélhetési bevándorló fogalom nálam azokat a külföldieket
takarja, akik labdarúgónak kiadva magukat vérlázítóan sok közpénz kapnak, a
többnyire üres stadionokban előadott minősíthetetlen teljesítményükért.


_____________________________________________________________________________
Forrás: nepszava.hu     Fotó: pestisracok.hu


2015. április 28., kedd

Hogy mi van?




Orbán minden pénzt megér




Bolgár György írása a 168órában


Azt állítja Orbán Viktor
(Lausanne-ban, az AP amerikai hírügynökségnek adott interjújában), hogy „az olimpiai játékok megszervezése nem különleges kihívás a számunkra”.





Ezzel szemben a tény az,
hogy de igen, különleges, kivételes és rendkívüli kihívás. Ilyen nagyszabású eseményt Magyarország soha nem rendezett, de még egy ehhez valamelyest hasonlítható labdarúgó-Európa-bajnokságot sem. Az úszó-vb ennél jóval kisebb költségvetésű, sokkal kevesebb versenyzőt, kísérőt, nézőt megmozgató világverseny. Az olimpia költségei pedig mindenképpen horribilisak, és az ország számára komoly megterhelést jelentenek. A 2024-es olimpiai jelentkezést szintén fontolgató Párizs, amely sokkal jobban „el van eresztve” a szükséges infrastruktúrával, létesítményekkel, szervezési tapasztalattal, 6,2 milliárd euróra becsüli a szükséges kiadásokat, ami majdnem kétezermilliárd forint. Még szerencse, hogy Orbán önbizalma töretlen. Ez minden pénzt megér.

___________________________________________________
Forrás és fotó: 168ora.hu



2015. április 25., szombat



Áfaragu Orbán módra


Kriván Bence írása a Népszabadságban:

Amikor a honi nagyfogyasztó és a nagytermelő egymásra talál, abból valami fenséges születik. Igaz, az asztalvégen szokás szerint ott marad a pórnép: neki jut a duma, esetünkben a mócsing. Előbbit beveszi, utóbbit kiköpi – ha tudja. A húst is legszívesebben hússal fogyasztó miniszterelnökről köztudott, hogy nagy szerelmese a disznónak: az állatnak nincs porcikája, amit parasztosan-magyarosan feldolgozva jóízűen el ne fogyasztana.
Vagyunk ezzel így pár millióan. Kolbásztöltési technikájáról szóló videói még nem szerepelnek ugyan a Nemzeti alaptanterv kötelező tananyagai között, de a komponensek összeválogatása és az arányok szakszerű megválasztása mesterre vall. Akit – mint a frissen vágott disznó húsát – körüldonganak a legyek. Zümmögésükből ért a kormányfő: hirtelen felindulásból elrendelte, hogy a sertéshús áfáját 27-ről 5 százalékra szállítsák le.
Ezt szereti legjobban a magyar, adjuk neki olcsóbban. Rogán Antal rögtön saját hatástanulmányt is kerekített főnöke döntésének igazolására, szerinte disznóhúsból fogy a legtöbb nálunk, ezért nem a baromfi részesül az áfacsökkentés kegyében. Empirikus alapokon nyugvó állításait a KSH most sem tudta számokkal alátámasztani. Persze, hogy baromfiból fogy több, de hát ez a felcsúti asztalnál ülőket hidegen hagyja. Ott legfeljebb a tojás játszik, hiszen a rántott hús panírjából az nem hiányozhat.
Orbán Viktor a reggeli rántottában is a kolbászt és a szalonnát becsülheti a legtöbbre. És azokat, aki e finomságok  előállításában részt vállalnak. Ők megérdemlik a kedvezményeket. A 25 milliárd forintos költségvetési bevételkiesés egy része, amit az áfacsökkentés okoz, náluk csapódik le. Végre emelhetik az áraikat, a lényeg, hogy a látszat fennmaradjon, a tőkehús valamennyivel olcsóbb legyen a hentesnél. És ha nem, hát el lehet verni a port a kereskedőkön. (A multikon.)
Mészáros Lőrinc bámulatos érzékkel vágott bele a sertésbizniszbe. A felcsúti polgármester uniós pénzekből épült neveldéje által termelt profit már-már gyorsabban hízik, mint maga a disznó. Az EU-s sertéstámogatások megduplázása és az áfa visszavágása lottófőnyeremény a számára. Csányi Sándor agrárérdekeltsége ugyan januárban kiszállt az évi egymillió sertésre méretezett mohácsi vágóhíd építéséből, de a kapacitásokat azért a Pick hosszú távra lekötötte. Látjuk, a konkurencia kinyírásának, az ágazat kifehérítésének termelői oldalon több haszonélvezője akad. Elég rájuk, valamint a közpénzek segítségével a csődből kimentett húsfeldolgozókra gondolni – Pápától Gyuláig.
A disznó győzött, a többiek várjanak a sorukra – üzeni a miniszterelnök. A sors fintoraként a magyar csodaló, Overdose gazdáját épp akkor csukták le cukorral folytatott milliárdos áfacsalás miatt, amikor a sertésáfát visszavágták. Orbán ezen is elmerenghetne, amikor a cukrospikszist a tálcára helyezi, hogy otthon ágyba szervírozza a vasárnap reggeli kávét.


_________________________________________________________________________
Forrás: nol.hu    Fotó: kolozsvaros.ro; 444.hu


2015. április 24., péntek

Félzsiai


Européer?



"...egyáltalán szüksége van-e az EU-nak menekültekre? Szerintem nincsen." - mondta Orbán a szokásos péntek reggeli rádióinterjúban. 

Én azt kérdezem, hogy a menekülteknek szükségük van-e az Unió segítségére? Másik kérdésem, hogy az EU-nak szüksége van-e egy ilyen mini szterelnökre?



____________________________________________________________________________
Fotó: eurologous.444.hu


2015. április 14., kedd

Tragikomikum



A nemzeti tragédia: utolsó felvonás



Írta és rendezte: Gyurcsány Viktor
Valójában Gomperz Tamás írta a hvg,hu-n...

Tapolcán járt a miniszterelnök kampányolni, személyesen. A tét nagy, annál csak a tanácstalanság nagyobb. Nem működnek a régi módszerek, a zsoldosok tivornyáznak, ellenség híján magát zabálta fel a hadsereg. Ha ezt a körzetet is elveszítik, átszakadhat a gát. És amikor egy piramisjáték bedől, akkor nagyon gyorsan dől be.
Taps a nézőtér baloldalán.
„Úgy kell felrángatnom Gyurcsányt magam mellé a színpadra” – mondta a helyszínen Orbán, arra utalva, hogy azóta nem megy a szekér, amióta nincs igazi, a táborában egyszerre félt és egyszerre gyűlölt kihívója. Egyedül nem megy.
Szerencsére nem kell a házi mumust annyira rángatni, ugrik magától, ha túl nagy pácba kerül az alteregó: három nappal a választások előtt kifejezetten látványos kánkánt járt a porondon. A zseniális időzítés nagymestere szidta Simicskát (Orbán ellenfele), szidta a korrupt szocialistákat (az ő jelöltjük indul Orbán ellen a választáson), szidta a volt pártpénztárnokát (aki már nem tagja a parlamentnek, ellentétben vele, aki a párt elnöke volt a szóban forgó időszakban), végül gyengéden felmentette magát (sokat sejtett, de túl keveset tudott – höhöhö).
Látható, ha az a rendezői szándék, még némi vetkőzésre is hajlandó.
A hívei már magyarázkodnak mindenfele, hogy nem is mondott olyat, amit korábban ne mondott volna, nem kell a kánkán is csomót keresni. Ami igaz, egy régi műsorszámmal ugrott be, csak hogy ott lehessen Orbán mellett a színpadon.
Taps a nézőtér jobboldalán.
A magyar közélet egyik rejtett dramaturgiai törvényszerűsége, hogy amikor az egyikük helyzete már-már végzetesen megrendül, valahogy mindig segítőkezet nyújt a másik. 2006 nyarán, a második elvesztett választás után, olyan közel került Orbán a párton belüli bukáshoz, mint a magyar nép Kazahsztánhoz, de jöttek a sajnálatos őszi események, és Orbán megmenekült.
Akkor viszont Gyurcsány került bajba, a város lángokban állt, a frakció elbizonytalanodott, de az Orbán által adott 72 órás ultimátum kirántotta őt a csávából, mert a világon nincs olyan párt, amelyik ilyen helyzetben engedne a terrorista zsarolásnak.
És ez így megy azóta is. Még csak az sem biztos, hogy szándékosan. Amikor éppen eltűnhetne a színről az egyik, koncepciós eljárást indít ellene az ügyészség. Ezzel visszahozza. A másiknak zuhanni kezd a népszerűsége, de a pártalapítós-összefogós produkció a problémáját megoldja. Fordulatos történet, sok előadást megélt, lassan mégis leveszik a műsorról. A színház közben tönkrement, a közönség elmaradt, már nem érdekes a két öregecskedő primadonna ripacskodása. Ezért új hőst írtak a darabba. A belépője sikeres volt. Hamarosan övé lesz a főszerep.
Taps a szélsőjobboldalon.
Függöny.
___________________________________________________________________
Forrás: hvg.hu    Kép: hungarianvirtus.wordpress.hu; okos-tojas.blog.hu


2015. április 11., szombat

Költekezés napja



Gőg és magőg



Ady Endre: A perc-emberkék után

Otthon bolondját járja a világ,
Majmos, zavaros, perces, hittelen,
Nagy, súlyos álmok kiterítve lenn,
Fenn zűrös, olcsó, kis komédiák.
Magyar Bábelnek ostoba kora,
Ments Atyaisten, hogy bennelegyek -
Engemet kötnek égbeli jegyek
S el kell hogy jöjjön nászaink sora.
Most perc-emberkék dáridója tart,
De építésre készen a kövünk,
Nagyot végezni mégis mi jövünk.
Nagyot és szépet, emberit s magyart.
Robogok honról rejtett vonaton,
Ebek hazája ma, nem az enyém -
S ha marad csak egy hivőm, szent legény,
Még a holttestem is ellopatom.
Ez a ricsaj majd dallá simul át,
Addig halottan avagy éberen,
Pihenjen a szent láz s az értelem,
Míg eltünnek a mai figurák.
Magyar leszek majd hogyha akarom,
Ha nem sutáké lesz itt a világ,
S fölcsap minden szent és igazi láng

Rejtekből avagy ravatalon. 
______________________
Bujtor István előadásában itt hallható, látható






110 éve született József Attila

Tudod, hogy nincs bocsánat

Tudod, hogy nincs bocsánat,
hiába hát a bánat.
Légy, ami lennél: férfi.
A fű kinő utánad.
A bűn az nem lesz könnyebb,
hiába hull a könnyed.
Hogy bizonyság vagy erre,
legalább azt köszönjed.
Ne vádolj, ne fogadkozz,
ne légy komisz magadhoz,
ne hódolj és ne hódits,
ne csatlakozz a hadhoz.
Maradj fölöslegesnek,
a titkokat ne lesd meg.
S ezt az emberiséget,
hisz ember vagy, ne vesd meg.

Emlékezz, hogy hörögtél
s hiába könyörögtél.
Hamis tanúvá lettél
saját igaz pörödnél.
Atyát hivtál elesten,
embert, ha nincsen isten.
S romlott kölkökre leltél
pszichoanalizisben.
Hittél a könnyü szóknak,
fizetett pártfogóknak
s lásd, soha, soha senki
nem mondta, hogy te jó vagy.

Megcsaltak, úgy szerettek,
csaltál s igy nem szerethetsz.
Most hát a töltött fegyvert
szorítsd üres szivedhez.
Vagy vess el minden elvet
s még remélj hű szerelmet,
hisz mint a kutya hinnél
abban, ki bízna benned.
________________________



___________________________________________________________________________

Forrás: Érmindszent; Franzstadt  / MNB




Szagkébzés





Az ajánlott tankönyv tiltólistán szerepel


Itt vannak az első jelei annak, hogy milyen olajozott lehet majd jövőre a szakképzési rendszer átalakítása - írja a 444.hu:
Új követelmények és új könyvek jönnek, a szakképzéssel foglalkozó iskolák pedig próbálnak minél több információt összeszedni arról, hogy szeptembertől tulajdonképpen mit kell majd csinálniuk.
A szakképzési rendszer átalakítását ugyanis nem az emberminisztérium és a KLIK, hanem a gazdasági tárca intézi. Már meg is érkezett az első levél a gazdasági tárcától az iskolákhoz, amelyben összefoglalják, körülbelül mit lehet most tudni az átalakításról (nem nagyon sokat), és tankönyveket is ajánlanak az iskolák figyelmébe. Természetesen olyan könyvet ajánlanak, ami nincs rajta a tankönyvkínálatot szigorú ellenőrzés alatt tartó emberminisztérium (EMMI) listáján, így abból Magyarországon nem szabad tanítani.

Hozzászólások az oldalról:

Nagyítóval kell keresni azokat a területeket, amiket még nem basztak el.

ilyenkor mindig az jut eszembe, hogy mennyi munka lesz visszalapátolni ezt a szart

Melyik minisztériumból nem rúgtak még ki minden szocit, hogy ilyen előfordulhat?
Skandalum!
Azonnali belső vizsgálatot minden érintett szervezetben, akinél Gyurcsány kottáját megtalálják, rögtönítélő bíróság és fővesztés, felnégyelés, Buda várának kapuit feldíszítendő...

Amit ezek a faszok amit a tankönyvekkel művelnek,olyan vicc hogy már komoly...  Pedig a Monthy sírva könyörögne a receptért....
___________________________________________________________________
Forrás: 444.hu     Kép: eduline.hu



2015. április 8., szerda



Folytassa kifulladásig!



Gomperz Tamás írás a hvg.hu -ról:

Egy éve volt a választás. Jó, hogy Orbán győzött. Csak így nyerheti el méltó jutalmát.

Mi lett volna, ha. Egy évvel a választások után ideje szembenézni ezzel. Mi lett volna, ha nem a Fidesz nyer tavaly? ...   ...Ha nem a Fidesz nyer tavaly, akkor nincs illiberális állam, nincs tolmácsot kérek, nincs Orbán egy geci. Nincsen keményen dolgozó kisember. Nincs köztévés összeomlás, útdíjas összeomlás, diplomáciai összeomlás. 30 éves paksi titkosítás sincs. Nem lett volna kitiltási ügy, Simicska-ügy, Szijjártó-ügy. Nem döntik magukra a brókercégüket, nem játsszák át az országot az oroszoknak, és nem kúrnak ki a néppel minden áldott vasárnap. Ha tavaly veszítenek, akkor nem árulják el, hogy a polgári értékekkel csak a híveket hülyítik, és – ezen értékek hiányával szoros összefüggésben – nem létesülne csónakázótó a sertéstelep és a stadion között Felcsúton...
...A nagy nap akkor fog ránk virradni, amikor az összes fideszes lopásban, szemétkedésben és kóklerságban mindenki magát a rendszert látja majd, és nem a rendszertől független sajnálatos tévedéseket. Itt még nem tartunk. A folyamatot leginkább a fontolva csalódó társutasok küzdelme szemlélteti. Az eredeti eszme, mondják, szép volt, csak a megvalósításba csúszott hiba. Talán még megreformálható. Jól ismerjük ezt. Amikor a kormányhivatalt óvodások dicsőítik, azt mondják, hogy ez sajnálatos túlkapás. A komcsi híradó: szerencsétlen túlkapás. A vasárnapi zárva tartás: megmagyarázhatatlan túlkapás. Pedig ezek nem egyedi hibák, a rendszer lényegéből következik mindegyik. Az óvodások énekeltetése benne volt a 2010-es győzelem után mindenhova kifüggesztett Nenyiben. A komcsi híradó nem túlkapás, hanem szükségszerűen következik a Fidesz évtizedes, vezérelvű alapszabályából. Ahogy a vasárnapi zárva tartás is.
Ez az azonosság-tétel lényege. Nincs kétféle Orbán. Az egyik, aki üzleti vállalkozásként működő katonai szervezetet formált a Fideszből, és a másik, aki alázattal kormányozná a szabadságukban kiteljesedő polgárokat. A NER pontosan olyan lett, mint a Fidesz, ezt előre lehetett látni, mindkettőt a saját képére teremtette az az ember, aki táviratban üzente meg a tengerpartról az engedelmes frakciójának, ki lesz a köztársasági elnök. Gusztustalan volt az eszme már az első pillanatban, rendszert váltani mégsem lehet azok nélkül, akik hittek benne. Ez a szomorú matematika...
...Régi törvényszerűség, hogy amikor egy kormánynak, pártnak, értelmiséginek végképp nem jut eszébe semmi hasznos, akkor pótcselekvésként egy újabb nyomorult szobrot állítana valamelyik történelmi sorscsapásnak. Innen nézve biztosak lehetünk abban, hogy tele lesz Orbán-szoborral valamikor az ország, mert amit most hárommillió éhezőnek, a liberális demokrácia felszámolásának és nemzetközi elszigetelődésnek látunk, az idővel büszkén vállalt hagyomány lesz a jobboldali mitológiában.
Kivéve, ha egy svájci bankszámlába bukna bele. Egy vadászgéptenderbe. Egy saját lábon álló családtagba. A vérveszteség sosem befolyásolta különösebbképpen a történelmi emlékezetet, tolvajokból viszont nehéz hőst faragni. Hülyén nézne ki a lovas szobor talapzatán a stilizált sertéstelep.

Mi lett volna, ha nem lopják el az egész országot? Akkor azonnal el kellene zavarni őket. Így viszont még adhatunk nekik egy kis időt, hogy a történelmi küldetésüket bevégezhessék.
_________________________________________________________________
Forrás: hvg.hu      Fotó: likeolj.hu; 168ora.hu



2015. április 7., kedd

Gyökér

     

        Orbán Viktor magába nézett és gyökeret talált

  A nagy hadvezér mindenhol otthon érzi magát, csak Európában nem.

                                  Közben a törpék vigyorognak.



Swan Edgar írása a blastingnews.com -on:

Népünk dicső vezetője már megint otthon érzi magát. Fogta a fél(hülye) kormányt, plusz Mészáros Lőrincet és Mészárosnét - hogy paraszt is legyen a küldöttségben - és elszállt. Sajnos nem végleg.
Csak egy közeli diktatúrát látogatott meg a csöcsén lógókkal. A demokrácia bölcsőjét: Kazahsztánt. Ment, látogatott és boldog volt, hogy ott lehet. Mert azt mondja a fényes eszű miniszterek elnöke, hogy:
"Nagy örömmel utazunk Kazahsztánba. Az Európai Unióban politikai értelemben egyenrangú partnerként kezelnek minket, de az eredetünk szerint ott mi idegenek vagyunk. Amikor Brüsszelbe utazunk, nincsenek ott rokonaink. Viszont amikor Kazahsztánba jövünk, itt rokonokat találunk. Eléggé furcsa érzés, hogy az embernek keletre kell utaznia, hogy otthon érezze magát. Ezért mindig nagy örömmel utazik Önökhöz a magyar delegáció." (index.hu) 
 Én nem ismerem Orbán Viktor eredetét, de teszek is rá. Ha ő félázsiai, unortodox, illiberális, politikailag inkorrekt, aki a gyökereit hol Azerbajdzsánban, hol Kazahsztánban találja meg, akkor maradjon ott a francban! Maradjon ő is, a többi félázsiai is. Építsék fel Szijjártó pakotáját Nazarbajev vityillója mellett, Semjén Zsolt tiltson be ezt-azt, oktassa a népet emberségre, jóságra, szertetre, közben lövöldözzön énekesmadarakra a szeretet jegyében. Mészáros és Mészárosné nyisson strucc farmot, mert a disznóhúst arrafelé nem nagyon díjazzák. Remélem, nem egy kis tokaszalonnát vittek ajándékba...

Orbán Viktor pedig építse fel ott a királyságát. Uralkodjon a frissen megtalált rokonokon, vezesse be a hülye ötleteit estéről reggelre, valósítsa meg a rémálmait. De igyekezzen, mert a rohamléptekben fejlődő ország "sarokköve" - Nazarbajev úgy kivégezteti, mint a szél!
Minket pedig hagyjanak a bánatba, eszükbe se jusson visszajönni. Nélkülük is marad itt elég eltakarítandó szemét, de máris előbbre lennénk egy lépéssel. 
Mindenesetre érdemes lenne egy jobb sámánt keresni, amelyik ért a koponyalékeléshez is, hátha még nem túl késő! (De!) Egy sikeres kezelés talán leszoktatná a miniszterek elnökét a többesszámban történő megnyilatkozásokról, ami nem most kezdődött, de egyre jobban elhatalmasodik rajta. Lehet, hogy ő otthon érzi magát egy diktatúrában, az ő eredete onnan datálódik, ott vannak a gyökerei (száz fős delegációval ment, tehát sok tuti ott van), Európában meg idegen. Jelzem, Magyarországon is egyre idegenebb! Tehát ha neki jó ott, maradjon! Akkor talán nekünk is jó lesz végre. Itt. 
         ______________________________________________________________
                                          Forrás: blastingnews.com       Fotó: index.hu