2016. február 9., kedd

Markológépek



Ha... ha... ha



Mint a die Pressében olvasható, Andor Mihály szerint Magyarország lehetett volna olyan, mint Ausztria, csakhogy… 


A szociológus azzal kezdi, hogy milyen ápolt, jól működő település lett Budaörsből, na, persze, ott a polgármesternek nem enyves a keze és másoknak sem engedi meg, hogy belenyúljanak a közösbe. Ugyanez igaz lehetne az egész országra is, ha a magyar politikai elit túlnyomó része nem lopná meg az állami tulajdont és nem tenné lehetővé ugyanezt mások számára is. Orbán Viktor maffiaállama e tekinteten turbósebességre kapcsolt. Az előző kormány talicskával vitte haza a pénzt, a mostani viszont 2010 óta a törvényhozás markológépével csinálja ugyanezt.

Pénzből meg van elég, sokkal több, mint amennyi a Marshall-segély keretében a háború után talpra állította Ausztriát. Az EU-ból ömlik a támogatás, Orbán Viktornak azonban sikerült öt év alatt egy gyorsan leszegényedő, életidegen országot produkálnia. Ha ő és az oligarchái nem nyúltak volna le ennyit, akkor kétszer ennyi autópályát lehetett volna építeni. Ha a brüsszeli források fele nem magánzsebekbe folyt volna, akkor valamennyire rendbe lehetett volna tenni a lepusztult egészségügyet, az iskolarendszer pedig előírásszerű lehetne. De vittek mindent, ami a maffiaállam keze ügyébe akadt. Lásd a szépen eltapsolt magán nyugdíjpénztári vagyont. Vagy a trafikmutyit, valamint a belvárosi ingatlanok elkótyavetyélését a haveroknak. Természetesen akkor Rogán Antal nem költhetne többet, mint amennyi a fizetése. És akkor még lehetne sorolni, hogy Orbán kebelbarátja kapta meg az állami szerencsejáték koncesszióját, hogy potom áron pártbarátoknak passzolják át az állami földeket, hogy off-shore cégek degeszre keresik magukat a letelepedési kötvényeken, és a többi, és a többi.

Andor Mihály hangsúlyozza, hogy ha ez nem így történt volna, akkor ezeket a milliárdokat a közös jóra lehetett volna fordítani, de úgy tűnik, az Orbán-kabinet ezt a fogalmat nem ismeri. Ám az ország jelenleg úton van a feudalizmus felé, jóllehet ha a miniszterelnök a demokráciáért ténykedett volna, akkor a magyarok nem pazaroltak volna megint el legalább egy fél évszázadot. Ekkora bűnt még a magyar történelem legsötétebb figurái sem követtek el a nép ellen. Ezúttal ugyanis senki sem avatkozott be kívülről, ezért még soha nem volt ekkora az esély, hogy jóra forduljanak a dolgok.


_____________________________________________________________
Forrás: diepresse.com; klubradio.hu       Kép: nepszava.com; szeka.blog.hu




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése